Sernik! Mega sztosowy smak!
Fit wersja sernika w końcu idealna!
3 dni próbowania i udało się
Śmiało mogę polecić i na pewno wyjdzie!
Przepis jest mega prosty, szybki i rewelacyjny !
Na pewno zrobię na Wielkanoc i zostanie ten przepis ze mną na dłużej
Receptura
1kg twarogu przemielonego
0,5 szklanki mleka 1,5%(może być napój roślinny)
3 op. budyniu waniliowego (bez cukru)
5 jaj
2łyzki miodu (ja próbowałam tez z stewią i dałam rozkruszone tabletki – 1łyżeczkę)
1 szklanka malin
Przygotowanie
Proszek budyniowy, miód/stewie wymieszać z mlekiem.
Żółtka oddzielić od białek
Do miski wrzucić żółtka, twaróg, mleko z budyniem i miodem/stewia i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do twarogu z żółtkami, mlekiem, budyniem i miodem/stewia
Udekorować malinami
Piec 50 minut w 170 stopniach
Po 50 minutach uchylić na maxa drzwiczki piekarnika i pozwolić wychłodzić się sernikowi
Smacznego