Spaghetti z czerwoną soczewicą z suszonymi pomidorami
Bardzo szybkie danie bo czas przygotowanie zajmie Wam może z 5 minut a nawet nie
A czas gotowania to 10 minut
Polecam dla zabieganych i takich co chcą spróbować spaghetti w nieco innej (bezmięsnej) ale super smacznej wersji
Receptura
Makaron – 80g (u mnie z pszenicy durum z suszonymi pomidorami)
Czosnek – 1 ząbek
Cebula – 0,25 szt.
Soczewica czerwona – 3 łyżki (u mnie gotowana na parze z puszki)
Suszone pomidory, krojone w oleju – 2 łyżki
Pomidory krojone – 0,5 puszki
Przygotowanie:
Na patelnię wrzucić kolejno makaron, przeciśnięty przez praskę czosnek, poszatkowaną cebulkę, soczewicę i pomidory.
Mieszać od czasu do czasu, dodawać wody na bieżąco w nie za dużych ilościach.
Smacznego