Wrzucam przepis na super apetyczną i smaczną wersję zdrowego Snickera. Z wszystkich batoników, które opublikowałam ten jest najbardziej czasochłonny, ale warto dla tego smaku 🙂
Receptura:
Spód:
- 150g mąki owsianej
- 5 łyżek masła orzechowego
- 125 ml mleka 1,5%
- 3 łyżki miodu
- Szczypta soli
Krem:
- 2 łyżki masła orzechowego
- 12 namoczonych daktyli
- Szczypta soli
40g orzechów ziemnych
Polewa:
- Czekolada 80% kakao
Przygotowanie:
- Składniki na spód razem zblendować i umieścić w keksówce (większej) wyłożonej papierem do pieczenia i umieścić w zamrażalniku
- Składniki na krem zblendować (oprócz orzechów), umieścić orzechy na schłodzonym spodzie Snickersa, następnie polać kremem, schłodzić
- Czekoladę rozpuścić na łaźni wodnej i polać pokrojone batoniki, również schłodzić
Smacznego 🙂
Dajcie znać czy batonik smakował i był wart zrobienia 🙂