Dla osób chcących zrobić budyń w bardziej odżywczej wersji z wykorzystaniem kaszy jaglanej
Jeśli lubicie budyń i formę słodka na śniadania to zdecydowanie ten budyń zaspokoi Wasze podniebienie
Przepis poniżej
Receptura na 2 porcje
100 g kaszy jaglanej
1 szklanka mleka/napoju roślinnego
1 jajo
1 banan
Dodatki wg uznania jak owoce świeże, suszone i nasiona
Przygotowanie
Ugotować przepłukania kilkakrotnie kaszę
Wymieszać ugotowaną kaszę, mleko, jajo i banan i Zblendować
Podgrzać 2-3 minutki
Umieścić w miseczce i udekorować czym chcemy
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania, zapewnienia funkcji społecznościowych, korzystania z narzędzi marketingowych i analitycznych. W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej
stronie można się zapoznać w polityce prywatności.ZgodaPolityka prywatności