Ten posiłek śmiało możecie wkomponować na śniadanie jak i kolacje bo zarówno syci, daje energię jak i zaspokaja apetyt na słodkości
Poniżej zostawiam Wam przepis i wypróbujcie czy Wam również tak będzie smakować jak i mnie
Receptura na 4 porcje
Ciasto naleśnikowe:
0,5 jaja
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki mąki żytniej
4 banany
4 łyżki masła orzechowego
6 kostek czekolady 70% kakao
Owoce wg uznania
Przygotowanie
Wykonać ciasto naleśnikowe: wymieszać jajo z mlekiem i mąką do uzyskania jednolitej konsystencji.
Pokroić banana na plasterki
Moczyć plasterki banana w cieście i smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej
Gotowe kawałki banana polać masłem orzechowym, rozpuszczoną czekoladą, posypać pokruszoną czekoladą (0,5 kostki na porcję), dodać owoce.